Montag, 28. Oktober 2013

"Midwinterwol" am 14.12.2013 in Holland, "Midwinterwol at 14th of Dec. 2013 in the Netherlands
De 'Midwinterwol' is ons eigen wolfeestje. In 2010 begonnen we op 18 december met 17 stands in het Boven Pekelder Buurthuis 'De Riggel'. Sneeuw, kou, ijzel en gladheid waren helaas spelbreker. Desondanks kwamen er zo'n 250 bezoekers. Al met al toch een geslaagd debuut. Ontspannen, sfeervol, gezellig en een gavarieerd aanbod bleken de sleutelwoorden.
In 2011 waren er 28 standhouders. Ongeveer 400 bezoekers van 'Huize Bareveld' in Nieuwediep bleven zó lang dat het de hele dag een drukte van belang was. Veel standhouders zagen klanten meerdere keren langs komen. Ook hier waardeerden de bezoekers het kleurrijke geheel, de kwaliteit en het afwisselend aanbod.
In 2012 kwamen zo'n 650 bezoekers af op de 56 stands van de 3e Midwinterwol die de 1800m2 grote 'binnenbak' van Manege 'De Dollard' vulden. Uit de vele enthousiaste reacties die we mochten ontvangen blijkt dat het animo onder standhouders om deel te nemen nog steeds groeit en bij de creatieve enthousiasteling de 'Midwinterwol' een begrip begint te worden.

En 2013
Voor deze 4e Midwinterwol hebben zich meer standhouders aangemeld dan we konden plaatsen. Toen we de flyers en affiches lieten drukken gingen we nog uit van ruim 60 deelnemers. Het zijn er uiteindelijk 79 geworden, uit binnen- en buitenland, met nog een aantal op de wachtlijst. Verdeeld over de twee aan elkaar grenzende ruiimtes vind je dit jaar o.a.:
  • Brita Stein (Zwitserland) presenteert haar viltkunst.
  • Paul Brittain (Engeland, Classic Carder) demonstreert kaardmolens
  • The Real Shetland Company (Engeland, Leeds) heeft prachtige lontwol.
  • Jessi  von der Fecht (Duitsland, Mobifilz) geeft workshops electronisch naaldvilten.
  • Maria Schasfoort (Ned) 'Vilten voor vogeltjes', gratis inloop workshops voor kinderen
  • Bij 'Kaarderij Wollust' kun je (alleen op afspraak*) je eigen wol ter plekke laten kaarden
  • En natuurlijk kun je in onze eigen stand op je gemak alle Kromski spinnewielen uitproberen!
*) Neem ruim van te voren hierover contact op met Kaarderij Wollust (zie pagina 'Standhoudersinfo') 

Binnenkort volgt nog informatie over de demo's, workshops en Openbaar Vervoer.

Tussen (je rondes) door kun je even rustig bijkomen in de sfeervolle kantine waar
  • de open haard brandt
  • live muziek wordt verzorgd door de 'Joint String Friends'
  • en je genieten kunt van speciale 'Midwinterwol' catering (glühwein, hutspot, boerenkool en snert!)

Of maak er een weekendje 'Groningen' van en maak gebruik van de speciale 'Midwinterwol' aanbieding van Hotel in den Stallen. Het hotel ligt op loopafstand van Manege de Dollard. Als bezoeker van de Midwinterwol kost een tweepersoons kamer inclusief ontbijt slechts €59,00 !!
Kijk op de pagina 'STANDHOUDERSINFO' voor verdere informatieMidwinterwol 2012: de foto's 
Hieronder vind je de foto's van verschillende bezoekers. We zijn extra blij met hun inbreng omdat de foto's die we zelf maakten van mindere kwaliteit blijken i.v.m. een slecht functionerende accu. Dus inbrengers: Hartelijk dank!
 
 Serie 1: Daan Meeusen van Bebogard Fotografie (www.bebogard.nl) maakte een aantal foto's die wij vrijelijk mogen gebruiken.
  Serie 2: Van Juan, de man van Maria Schasfoort, ontvingen we ook prachtige foto's. Klik op de link, dan kom je bij foto nr.33. Klik op de foto (die dan vergroot) en vandaar klik je op 'Older' om alle foto's te zien.  
 


copyright Low Lands Legacy
auch ich werde bei der 4. "Midwinterwol" dabei sein und freue mich riesig!


I'm really happy to be part of the Midwinterwool  2013


 

Keine Kommentare:

Kommentar posten